Wednesday, November 16, 2011

Quinoa Spelt Rolls



Ingredients:
100 g Spelt
400 g White Spelt Flour
20 g Fresh Yeast
240 g lukewarm Quinoa Milk + Pulp
20 g Olive Oil
1 Tsp Sweetener
1 Tbs Apple Cider Vinegar
Poppy Seeds

Method:

  • Mill the spelt grain for 30 seconds / speed 10
  • Add all ingredients except poppy seed, set dial to closed lid position and knead 2 1/2 min / Interval speed
  • Remove dough from the bowl and cut with the spatula into equal sized pieces
  • Dip in water and poppy seeds and place on a baking sheet in a flower shape
  • Let the rolls rise and heat oven to 220 °C / 425 °F 
  • Bake for 20 minutes



Quinoa Dinkel Broetchen

Zutaten:
100 g Dinkel
400 g helles Dinkelmehl
20 g frische Hefe
240 g lauwarme Quinoamilch + Pulpe
20 g Olivenoel
1 TL Suesse nach Belieben
1 EL Apfelessig
Mohnsamen

Zubereitung:
  • Dinkel 30 Sek./Stufe 10 mahlen
  • Alle Zutaten bis auf den Mohn in den Mixtopf geben und 2 1/2 Min. / Knetstufe
  • Teig mit dem Spatel in gleiche Stuecke abstechen
  • In Wasser und Mohn dippen und blumenfoermig aufs Backblech geben
  • Broetchen gehen lassen und den Backofen auf 220 °C vorheizen
  • Broetchen ca. 20 Minuten backen

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