Friday, January 29, 2010

Raw Banana Coconut Pie



Inspired by a question for Cashew Cream, which was to runny at Forum Thermomix , I came up with this pie. Everybody, who tried it at the Health & Wellness Fair loved it.






Ingredients:

Crust:
200 g Almonds, soaked and dehydrated
200 g Dates, pitted
20 g Coconut, desiccated

Filling:
130 g Cashews (unsoaked)
150 g Water, filtered
80 g Honey, raw local
60 g Coconut, desiccated
1 tsp Lemon Juice, fresh
1 pinch of Himalayan Salt
1/2 Vanilla Bean, split and scraped

3 to 4 ripe Fair Tade Bananas (sliced and brushed with fresh lemon juice)
2 Tbsp Coconut to sprinkle

Method:
  • grind the almonds for the tart shell 2 sec/speed 8
  • add dates and coconut, blend 15-20 sec/speed 5 and press evenly with moist fingers into tart pan
  • blend the ingredients for the filling for 1 min/speed 10. Mixture should have the consistency of thick pancake batter. Pour into prepared shell
  • Arrange bananas in overlapping rows beginning at the edge of the tart. Sprinkle with the reserved coconut. Chill for 1 hour



Rohkoestliche Bananen-Kokos-Pie


Zutaten:

Boden:
200 g Mandeln (vorher eingeweicht und gedörrt)
200 g Datteln (entkernt)
20 g Kokosflocken


Fuellung:
130 g Cashewkerne
150 g gefiltertes Wasser
80 g unpasteurisierter Honig
60 g Kokosflocken
1 TL frischer Zitronensaft
1 Pr. Himalayasalz
1/2 Mark einer Vanilleschote


3 bis 4 reife Fair Trade Bananen (in Scheiben geschnitten und mit frischen Zitronensaft bepinselt)
2 EL Kokosflocken


Zubereitung:
  • Mandeln für den Boden 2 Sek./Stufe 8 zerkleinern
  • Datteln und Kokosflocken zugeben, 15-20 Sek./Stufe 5 und mit feuchten Fingern in eine Tarteform pressen
  • Zutaten für die Füllung 1 Min./Stufe 10 mixen und in die vorbereitete Form giessen.
  • Mit den Bananen dekorieren und den restlichen Kokosflocken bespränkeln. Für 1 Stunde kühl stellen.

6 comments:

  1. Elisabeth, it is great to hear that the show was really good. The food you made there with the Thermomix looks amazing as well. Wish I could have tasted it. May be next time! :)
    see you soon.

    Jugo to Go

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  2. Die Übersetzung ist ja grauenhaft, kann ich das irgendwo abstellen?
    Und auf dem Bild sieht es sooo lecker aus!

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  3. This comment has been removed by the author.

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  4. Hallo Christel,

    Zutaten:

    Boden:
    200 g Mandeln (vorher eingeweicht und gedoerrt)
    200 g Datteln (entkernt)
    20 g Kokosflocken

    Fuellung:
    130 g Cashewkerne
    150 g gefiltertes Wasser
    80 g unpasteurisierter Honig
    60 g Kokosflocken
    1 TL frischer Zitronensaft
    1 Pr. Himalayasalz
    1/2 Mark einer Vanilleschote

    3 to 4 reife Fair Tade Bananen (in Scheiben geschnitten and mit frischen Zitronensaft bepinselt)
    2 EL Kokosflocken

    Methode:

    Mandeln fuer den Boden 2 Sek/Stufe 8 zerkleinern
    Datteln und Kokosflocken zugeben, 15-20 Sek/Stufe 5 und mit feuchten Fingern in eine Tarteform pressen
    Zutaten fuer die Fuellung 1 Min/Stufe 10 mixen und in die vorbereitete Form giessen.
    Mit den Bananen dekorieren und den restlichen Kokosflocken besprinkeln. Fuer 1 Stunde kuehl stellen.

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  5. Ups, ich meinte Fair Trade Bananen :-)

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  6. Thank you for your comment Saul :-)

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